Hem

Suprabeam guide

En guide framtagen för fördjupning av Suprabeam pannlampor, hjälmlampor, multilampor, ficklampor och tillbehör!

Suprabeam guiden är uppdelad på

INFORMATION
SPECIFIKATIONER
MANUALER

Suprabeam länk till shopen

KÖP HÄR

Suprabeam

Suprabream

Effektiv teknologi

Suprabeam’s revolutionerande teknologi härstammar från Danmark. Varje komponent är noggrant utformad av Suprabeams ingenjörer för att uppfylla de högt ställda kvalitetskraven. Det är inte det snabbaste sättet att göra en ficklampa eller pannlampa, men det är den enda acceptabla vägen för att upprätthålla Suprabeam´s varumärke. Suprabeams premiumteknologi är utvecklad med hjälp av den senaste elektroniken och dess nyaste komponenter. Suprabeam kompromissar aldrig, och väljer bara de bästa Power LED:s från världens främsta LED-tillverkare, som kan uppfylla högt ställda förväntningar. Det är därför Suprabeam har en egen fabrik i Kina för att sätta samman alla produkter och montera de specialutformade kylflänsar som alla tillhandahåller bästa värmeavledning. Det tillåter Suprabeam att få en konstant:

- Maximal ljusuteffekt
- Högeffektiv värmeavledning
- Låg strömförbrukning
- Lång livslängd

Testade för tillförlitlighet

För att säkerställa högsta kvalitet för varumärket Suprabeam, testas varje produkt både på Suprabeams fabrik vid tillverkning i Kina och på huvudkontoret i Danmark, på flera olika sätt. Endast efter att en fullständig rapport har uppförts och godkänts, kan ficklamporna och pannlamporna tillåtas att lämna Suprabeam´s högkvarter för att nå dig.

Suprabeam teknologi

När Suprabeam påstår “Real life – Real light” är det precis vad Suprabeam produkter handlar om. Dessa är belysningsverktyg har skapats för att leverera bästa möjliga erfarenhet för vad du verkligen behöver i verkliga livet. Suprabeam arbetar ständigt med förbättring av elektroniska styrning av LED och batteri, så att du skall få bästa möjliga ljusflöde under hela batteriets livslängd.För dig som användare innebär det att om du väljer att köra med starkaste belysningen i våra ficklampor och pannlampor, kommer elektroniken att se till att du får högsta möjliga ljusflöde tills batteriet är helt tömt. Denna elektroniska styrning kallar Suprabeam konstant utström, ”Constant Current Output”, eftersom elektroniken ger en jämn konstant ström ur batterierna, vilket resulterar i att du får bästa möjliga verkningsgrad.

Suprabeam ljuskurva

Byggd för tuff hantering

Strömbrytare, LED-kylfläns & modulär konstruktion

Strömbrytare för höga krav
Strömbrytaren är den vanligaste orsaken till att ficklampor slutar fungera. Därför har Suprabeam valt en strömbrytare av extra hög kvalitet, som de testat att köra minst 20 000 cykler på och av. Brytaren skyddas av en tålig solid silikon- eller aluminiumhätta. Detta sammantaget gör att de kunnat skapa den mest hållbara designen någonsin i en ficklampa.
Även om du troligen inte skulle stöta på problem med dessa strömbrytare, är de, liksom alla andra delar, lätt utbytbara i våra ficklampor.

Kylfläns

Suprabeams kraftfulla LED:s är monterade på kylflänsenheten. Detta garanterar en pålitlig användarupplevelse varje gång du använder ficklampan. De specialutformade kylflänsarna utnyttjar hela enheten genom att avleda värme jämnt i hela ficklampshöljet. Du kommer därför att kunna åtnjuta maximal ljusintensitet under en mycket längre livslängd än vad andra ficklampor presterar.

- Maximal ljusuteffekt
- Effektiv värmehantering
- Låg strömförbrukning
- Lång livslängd

Modulär uppbyggnad

Alla Suprabeams ficklampor är modulärt uppbyggda för att du enkelt skall kunna byta ut någon del om oturen är framme. Detta gynnar dig som användare av Suprabeams produkter, eftersom du inte behöver kassera din ficklampa om du råkar ha sönder den, det är bara att ersätta den trasiga delen och fortsätta att använda produkten.

 Suprabeam uppbyggnad


Funktioner i pannlampan

Pannlampan V3pro från Suprabeam är utrustad med ett unikt plugg-in-system, som ger flexibilitet och ökar produktens livslängd.

 

Hyperfocus™

”Hyperfocus™” finns på alla V3-pannlampor från Suprabeam. Här kan du justera ljusstrålens egenskaper på din pannlampa mellan smal och vid ljuskägla genom att skjuta lamphuvudet framåt eller bakåt. Linssystemet är mycket effektivt tack vare reflektorn och optiken

 

 

 

 

Suprabeam hyperfokus

Suprabeam Hyperfocus technology

Justerbar vinkel

Lamphuvudet på alla Suprabeam pannlampor kan justeras uppåt och nedåt till önskad belysningsvinkel. När lamphuvudet placeras i startläget, kommer ljusstrålen att peka uppåt när pannlampan är placerade på ditt huvud. Detta är användbart vid klättring eller annan verksamhet då du vill kunna se uppåt. Om du justerar lamphuvudet till position 2-6 nedåt, är denna position perfekt för löpning, vandring eller i andra fall då du behöver se var du sätter ner fötterna.

 Suprabeam justerbar vinkel

Adjustable angle on V3-series

Mångsidighet och Längre livslängd

Att kunna koppla ur kabeln på huvudet och på batteripaketet ger dig en möjlighet att ansluta en 1,5 meter förlängningskabel, vilket gör att du kan placera batteriet i din ryggsäck eller i Suprabeambältet. Detta lämnar bara pannbandet och lamphuvudet kvar på ditt huvud och ger en resulterande vikt på endast 70 gram att bära.

Pannlampor från andra tillverkare levereras normalt med ett fast kablage mellan lamphuvudet och batteriet. Det innebär att om kabeln blir skadad, fastnar i en gren eller liknande situationer, går dessa pannlampor sönder. Då måste pannlampan kasseras! Med det unika Suprabeams plugg-in-system, kommer kabeln istället att lossna om du fastnar med den. Även om den då går av, kan du enkelt byta ut den med en reservkabel.

 Suprabeam Mångsidighet och Längre livslängd


Välj rätt batteri som passar dina behov

Flexibilitet, maximal effekt eller billigaste driftskostnader? 

Sällananvändare

Vill du använda ficklampan eller pannlampan:

- 5 minuter eller mindre, vid varje tillfälle
- 2-3 gånger i veckan eller mera sällan

Då är en ficklampa eller pannlampa med alkalina batterier det bästa valet för dig, eftersom alkalina batterier är mycket bra i enheter som förbrukar ström över korta tidsperioder, i många cykler, under lång tid.

 Suprabeam AAA

 Relativt krävande användare

Om du använder din ficklampa eller pannlampa:

- 5-30 minuter eller mer vid varje tillfälle
- 2-3 gånger i veckan eller mer

Om du använder din pannlampa eller ficklampa under längre tidperioder och regelbundet, kommer ett högkvalitativt laddningsbart NiMh-batteri passa dig och din plånbok väldigt bra. Du kommer som en relativt krävande användare inse att du behöver köpa batterier mera ofta. NiMh-batterierna kommer att gynna miljön, plånboken och du kommer att få lite mer kraft ur din ficklampa eller pannlampa.

 NiMH Batterier

Krävande användare

Vill du använda ficklampan eller pannlampan som nedan, då är du en krävande användare:

- 30 minuter eller mer varje gång
- 3 gånger i veckan eller mer, eller för längre varaktighet

Om du använder din ficklampa eller pannlampa som en del av din vardag, är ett laddningsbart litiumjon-/polymerbatteri det rätta valet för dig. litiumjon-/polymerbatterier kan ge mer ström än vanliga batterier och kan köra en kraftig ficklampa med en hög stabil uteffekt, under långa tidsperioder. Det enda du skall tänka på när du köper en litiumjon-/polymerbatteri-ficklampa eller pannlampa, är att ha rätt mängd reservbatterier med som behövs för din avsedda användning.

Suprabeam laddningsbart litiumjon

Säker användning av laddningsbara batterier

Riktlinjer för korrekt användning och säker hantering

- Lämna inte batterierna där temperaturen kan bli hög, det kan resultera i överhettning, brand eller explosion.

- Du får inte ta isär, punktera eller skada batteriet.

- Utsätt inte batteriet för slagpåverkan.
- Kasta inte litiumjon-batterier, tappa dem inte från höga platser, eller utsätta dem inte på annat sätt för stark påverkan. Detta kan orsaka överhettning, brand eller explosion.
- Ladda inte batterierna där värme kan byggas upp – t.ex. i soffan.
- Placera inte brännbart material på eller över ett litiumjon-batteri vid laddning eller urladdning. Det kan resultera i överhettning, brand eller explosion.

 

 Laddningsbara batterier

 

 

Ficklampor

Suprabeam ficklampor

   

Q7xrs

Suprabeam ficklampa Q7xr

Q7xr

Suprabeam ficklampa Q7 Compact

Q7compact

Suprabeam ficklampa Q5 xr Defend

Q5xr defend

Suprabeam ficklampa Q5xr

Q5xr

Suprabeam ficklampa Q4xr

Q4xr

 Suprabeam ficklampa Q4 Defend

 Q4defend

Suprabeam ficklampa Q4

Q4

Ficklampa Suprabeam Q3R

Q3r

Suprabeam ficklampa Q3 Defend

Q3defend

Suprabeam ficklampa Q3 Classic

Q3classic

 Suprabeam ficklampa Q3

 Q3

 Suprabeam ficklampa Q2r

Q2r

 Suprabeam ficklampa Q2

Q2

 Suprabeam ficklampa Q1 Prime

Q1prime

 Suprabeam ficklampa Q1mini

Q1mini

 Suprabeam ficklampa Q1

Q1

 Suprabeam ficklampa E1

E1

Suprabeam ficklampa AT3

AT3

Suprabeam ficklampa AT4

AT4

Pannlampor

Suprabeam pannlampor

Suprabeam pannlampa V4pro rechargeable

V4pro rechargeable

Suprabeam pannlampa V3pro rechargeable

V3pro rechargeable

Suprabeam pannlampa V3pro

V3pro

Suprabeam pannlampa V3air rechargeable

V3air rechargeable

Suprabeam pannlampa V3air

V3air

Suprabeam pannlampa S4 rechargeable

S4 rechargeable

 Suprabeam pannlampa S4

 S4

Suprabeam pannlampa S3 rechargeable

S3 rechargeable

Suprabeam pannlampa S3

S3

Suprabeam pannlampa S2 rechargeable

S2 rechargeable

Suprabeam pannlampa S2

S2

 Suprabeam pannlampa AH3

 AH3

Multilampor

Suprabeam multilampor

Suprabeam multilampa M6xr

M6xr

Suprabeam multilampa M6r

M6r

 

 

Hjälmlampor

Suprabeam hjälmlampor

Suprabeam hjälmlampa S4r

S4 rechargeable

 Suprabeam hjälmlampa S4

 S4

Suprabeam hjälmlampa S3r

S3 rechargeable

Suprabeam hjälmlampa S3

S3

Suprabeam hjälmlampa S2r

S2 rechargeable

Suprabeam hjälmlampa S2

S2

Tillbehör

Suprabeam tillbehör

En stor mängd tillbehör som gör din Suprabeamlampa användbar till många uppgifter. Läs om vilka möjligheter din lampa ger dig med tillbehören.

Hjälmmontering

 

Suprabeam hjälmklämma

Hjälmklämma

 Suprabeam hjälmadapter

 Hjälmadapter

Suprabeam hjälmset

Hjälmset

Suprabeam silikonpannband

Silikon-

pannband

Suprabeam kardborrband

Kardborrband

Suprabeam hjälmmontage

Skyddshjälm-montage

 

 Suprabeam hjälmmontage

 Hjälmmontage

Färgfilter

Suprabeam färgfilter

Q3 V3 färgfilter

 Suprabeam färgfilter

 Q3defend färgfilter

Suprabeam färgfilter

Q7compact färgfilter

Suprabeam färgfilter

Q7defend färgfilter

Suprabeam färgfilter

Q7xr färgfilter

Övriga tillbehör

Suprabeam Anti Roll Ring

Anti Roll Ring

 Suprabeam kon

 Kon

Suprabeam diffuser

Diffuser

Suprabeam förlängningskabel

Förlängningskabel

Suprabeam cykelfäste

Cykelfäste

Suprabeam batterihållare V3pro

Batterihållare

 

Batterier

Li-polymer batteri 1400 mAh USB

Li-polymer batteri 1400mAh USB

S2, S2 rechargeable, S3, S3 rechargeable, S4, S4 rechargeable

 Li-polymer batteri med USB 2800 mAh

 Li-polymer batteri med USB 2800mAh

V3pro rechargeable, V4pro rechargeable

Li-polymer batteri 1400 mAh

Li-polymer batteri 1400mAh

V3air rechargeable

Li-ion 26650 uppladdningsbart

Li-ion 26650mAh uppladdningsbart

Q7xr

Li-Ion 26650 5000 mAh batteri (Q7xrs)

Li-Ion 26650 5000mAh batteri

Q7xrs

Li-ion 18650 3300mAh uppladdningsbart

Li-ion 18650 3300mAh uppladdningsbart

Q5xr, Q5xr defend

 

 Li-ion 18650 uppladdningsbart

 Li-ion 18650mAh uppladdningsbart

Q3r, Q4xr

Li-Ion 18650 USB 3000 mAh batteri

Li-Ion 18650 USB 3000mAh

M6xr

Li-Ion 18650 USB 2200 mAh

Li-Ion 18650 USB 2200mAh

M6r

Lithium Polymer 1100 mAh

Lithium Polymer 1100mAh

Q2r

Adapter

Suprabeam 12Volt adapter

H12/24V USB Billaddare

 Suprabeam 230 Volt adapter

 5V/2A 100-240VAC USB adapter