Coast - köpguide

Under de senaste 15 åren har Coast gått från att vara en högt respekterad knivproducent till att bli ett av de absolut ledande märkena inom ficklampor, pannlampor och multiverktyg med inbyggt LED ljus.
Coast strävar efter att tillverka LED lampor som inte bara ger högre ljusstyrka utan också ger bättre ljus. Det är därför lika viktigt för Coast att prata om ljuskvalitet och fokusteknik som det är att prata om ljusstyrka och lumen.
En ständigt framåtsträvande produktutveckling har gjort att Coast idag har en ledande roll inom segmentet LED lampor. Det är därför inte överraskande att Coast blir det naturliga valet för profsanvändare, såsom tekniker, industrin, jägare, hantverkare, militär, polis och alla andra som njuter av att vara ute i naturen i alla slags väder.
Coast kan konkurrera med ljusstyrkan och är medvetna om att bra ljus inkluderar så mycket mer. Du som väljer Coast väljer det för att du vet att du får en stryktålig produkt av solid kvalitet. Självklart testas alla Coast lampor enligt ANSI FL1-standarden
Det är Proffslampors övertygelse att denna köpguide kan guida dig till rätt val av lampa från Coast.

Coast ljuslab & ANSI FL1

Coast ljuslab

ANSI FL1 ficklampa innebär att ljus testas efter mycket hög standard på vissa villkor för att producera noggranna och användbara resultat för konsumenten. Coast ljuslab ger möjlighet att testa lamporna korrekt, effektivt och konsekvent. Bara ett annat fall av att Coast visar sitt engagemang för kvalitet. Coast ljuslab är ytterligare ett skäl till varför de säger: Inte bara LJUSARE ... BÄTTRE


Varför behövdes en ANSI FL1 standard?

Att köpa en ny ficklampa eller pannlampa kunde tidigare vara förvirrande. Problemet var att det inte fanns någon standardisering i rapportering av prestandanormer av ljus från många tillverkare på marknaden. En mängd olika termer som wattal, candela och lumen användes för att mäta ljusflöde och metoden för att mäta batteritiden var inte inte standardiserad.

Detta gjorde det nästan omöjligt att jämföra egenskaper hos produkter från olika tillverkare.
För att minska förvirringen gick en grupp av de ledande företagen i branschen och samman för att skapa en ny standard av specifikationer för den bärbara belysningsindustrin. Det resulterade i ANSI FL1 standard. Den har preciserat mycket specifika testmetoder för varje funktion under kontrollerade laboratorieförhållanden, och sett till att alla lampor som produceras av de tillverkare, som har antagit standarden, lätt kan jämföras för prestanda och funktioner.

Coast testar alla lampor mot ANSI standarden och har även utvecklat ett eget ljustestlabb som strikt följer de riktlinjer som anges.

Nedan finns en uppsättning ikoner som deltagande tillverkare använder på sina förpackningar och marknadsföringsmaterial. Här finns en beskrivning av vad ikonerna symboliserar.

ANSI Ljusflöde
Ljusflöde - Totalt ljusflöde mätt i lumen. Lumen har blivit den vanligaste måttenhet för totalt ljusflöde i bärbara belysningsanordningar såsom ficklampor och pannlampor. (Watt, är ett mått på effektförbrukningen, inte ljusflöde). Med dagens supereffektiva LED-teknik, är det mycket möjligt att ha en 1 watt LED-ficklampa med ett större ljusflöde än en annan ficklampa med en högre wattmärkning, särskilt om högre effekt i ljuskällan är mindre effektiv.
   
  ANSI Avstånd
Avståndet, mätt i meter, vid vilken ljus projekterar en användbar mängd ljus, mätt vid 0,25 lux. (0,25 lux är ungefär motsvarar ungefär det ljus som avges vid fullmåne "en klar natt på ett öppet fält.")
   
  ANSI Drifttid
Drifttid - Testas med färska batterier från 30 sekunder efter det att lampan tänds tills ljuseffekten når 10 % av den initiala mätningen.
   
ANSI Ljusintensitet
Ljusintensitet - Den kratigaste punkten i ljusstrålen mätt i candela. Intensiteten minskar inte med avstånd. Candela är den moderna standardiserade måttenheten för ljusintensitet.
   
ANSI Slagtålighet
Slagtålighet - Höjden, mätt i meter, från vilken lampan kan släppas på härdad betong och fortfarande fungera korrekt. Tappade prover kan inte ha några synliga sprickor eller brott och måste förbli fullt fungerande för att uppnå klassificering.
   
ANSI Vattentäthet
Vattentäthet - Denna ikon indikerar en IPX4 gradering vilket innebär att lampan testas mot vattenstänk från alla vinklar. Om detta test utförs det måste det ske efter att slagtålighetprövningen har genomförts för att säkerställa vattentäthet under verkliga förhållanden.
   
ANSI Vattennedsänkningsdjup
Vattentäthet - vattnets nedsänkningsdjup mätt i meter. Denna ikon indikerar minst en IPX7 rating vilket innebär att lampan är nedsänkt till minst en meters djup under 30 minuter. Om detta test utförs, måste det ske efter slagtålighetprövningen har slutförts. För att säkerställa vattentäthet under verkliga förhållanden.

 


 

Fokuseringsoptik

Optiken är en viktig del vid ditt val av lampa. Coast har flera olika fokuseringsoptiker att välja mellan, allt för att tillgodose ditt unika ljusbehov.

Pure beam focusing optic

Pure Beam fokus Optic kombinerar Coasts största Ultra View Flood Beam med Bulls-Eye Spot Beam. Det gör aatt belysningen både på nära håll eller på långt håll blir mycket effektivt. När du använder Ultra View Flood Beam, bildas en homogen cirkel, utan störande ringar, av ljus på upp till 3,5 meter diameter på 1,8 meters avstånd.
Med Bulls-Eye Spot Beam kan du lysa upp till 234 meter långt med en övergångsgloria "halo" runt mitten för att öka det effektiva visningsområdet.

Long Range focusing Optic

Long Range fokus Optic ger dig möjlighet att enkelt belysa och skanna av närliggande avstånd med ett skarpt kant till kant brett närljus och sedan fokuseras till att ljuset sträcker sig mycket långt.
Long Distance Spot Beam ger bra belysning hela vägen upp till 683 meter och Broad View Flood Beam ger en homogen cirkel av ljus upp till 2,3 meter i diameter på ett avstånd av 1,8 meter.

Universal focusing optic

Universal fokus Optic har fördelarna av Coasts större fokuseringssystem i några av Coasts minsta och mest kompakta pennlampor. Många pennlampor har fast optik, och med Universal fokus Optic är det lätt att anpassa sig till varje situation. På nära håll med Max View Flood Beam och långt borta med Long Distance Spot Beam.
Max View Flood Beam ger en mycket homogen cirkel av ljus upp till 2,4 meter i diameter från 1,8 meter och Long Distance Spot Beam kan lysa upp till 93 meter.

Inspection Beam Optic

Inspektion Beam Optic producerar en otroligt tydlig och homogen ljusstråle från kant till kant för nära arbete. Inspektion Beam Optic finns på flera av Coasts pennlampor.
Ljusstrålen belyser ett område på upp till 9 meter.

Utility Beam

Utility Beam består av flera individuella ljusstrålar som överlappar varandra för att skapa ett brett, mindre definierat ljusområde, som är ljusare i mitten och diffunderar vid kanterna. Bra för allmänt bruk.


 

Fokuseringssystem

Coast lamporna har olika typer av system för fokusering. Har du endast en hand ledig för lampan, är Slide Focus att föredra. Twist Focus, där man vrider lamphuvudet förutsätter att du kan använda båda händerna.

Slide Focus

Lampan fokuseras genom att föra lamphuvudet fram och tillbaka. Det är något som man klarar med en hand. Praktiskt om du är hundförare eller bär något i ena handen.

Beam Lock

Låser lamphuvudet i det läge som du valt. Kombineras med Slide Focus.

Twist Focus

Lampan fokuseras genom att vrida på lamphuvudet. Förutsätter att du har båda händerna fria när du ska fokusera lampan.


 

Ström / manöverbrytare

Quick-Cycle Switch

Styr din ficklampa med en knapptryckningar genom Coast Quick-Cycle Switch. Tryck en gång för full ljuseffekt, tryck på den igen för lägre ljuseffekt. På vissa modeller trycker man ytterligare en gång till och slår på den igen för lägsta ljuseffekt. Vissa lampor har också en momentan frånkoppling där man bara delvis trycker på strömbrytaren för att aktivera och gå igenom de olika lägena för att snabbare komma till önskad ljusstyrka.

Vissa Coast lampor har en speciell strobefunktion. En gång för full effekt, av / på för strobe, av / på för låg ljuseffekt.

Ström / manöverbrytare bak

Många av Coasts ficklampor använder en Quick-Cycle tail switch. En strömbrytare baktill på lampan, är ett välkänt inslag i de taktiska och professionella lamporna. Ett av de vanligaste sättet att hålla en Quick-Cycle tail switch är med en hand, med tummen på baksidan och hantera omkopplaren. Detta tillåter lampan att hållas upp-och-bort från din kropp, vilket kan ge användbar hantering i både sidled och höjd.
Quick-Cycle tail switch design gör också så att många av Coasts lampor kan rakt upp.

Ström / manöverbrytare fram

Coast Front Switch är ett lättanterat system för på / av aktivering med hjälp av strömbrytaren som sitter fram på sidan på lampan.

Flera ström / manöverbrytare

Coast Multi-Switch är strömbrytare som finns på lampor med förgalternativ / UV-ljusalternativ. Strömbrytarna styr på / av för de olika färglägalternativen.


Variable Light Control (VLT)

COAST pannlampor erbjuder tre unika sätt att styra ljusstyrkan, på vissa modeller med variabel ljus.

CONTROL WHEEL

Ett alternativ att styra ljusstyrkan är att använda kontrollratten fram på ljushuset på pannlampan och har en sensor som känner av ett magnetfält. Kontrollratten har en speciell krets för att styra ljusstyrkan baserat på placeringen av magneten. Detta ger en lätt enhandsmanövrering av ljuset. Kontrollratten är väderbeständig och hållbar, eftersom kontrollerna är inneslutna i ratten.

LIGHT DIAL

Ljuskontrollen är placerad på sidan av ljushusets ram på pannlampan, vilket gör att ljuset snabbt skiftar mellan flera lägen av kontrollratten.

CONTROL LEVER

Kontrollratten är placerad på baksidan av pannlampan på batteripacket, Ljuste justeras genom att man vrider rullhjulet fram och tillbaka.


Laddningssystem

Coasts Flex Charge System är ett laddningsbart batterisystem som gör det möjligt för laddning av uppladdningsbara batterier, antingen i lampan med det uppladdningsbara batteriet kvar i lampan eller utanför lampan med batteriet i batterihållaren. Laddningen sker med en USB anslutning antingen direkt eller genom medföljande uttag för AC- och DC-kontakter

Pro-Tek charging port möjliggör laddningen av batteriet medan det sitter i ficklampan genom att helt enkelt skjuta tillbaka det bakre locket för att exponera laddningsporten.

Pro-Flex Charging cap möjliggör laddning helt enkelt genom att man placerar en laddningshatt på ficklampan och ansluter till USB.


 

Design

Optisk konstruktion

Vad skiljer en Coastficklampa från andra? Svaret går att finna i den optiska konstruktion som sitter i framkant av lampan.

Längst fram finns en sofistikerad och programmerad MCU drivkrets för att styra och programmera ljusflöden och lägen. Nästa är ett kylflänssystem som hindrar den värme som alstras och skyddar både kretsen och utsidan av lampan från överhettning vilket gör det möjligt att hålla den sval. För att skydda kretsarna och lysdioden, placeras en väderbeständig O-ringstätning i nästa steg. På de flesta av lamporna som går att fokusera, finns också Beam låssystemkontroll inbyggt. Men det som gör att Coast lampor lyser så skarp och perfekt, är den unika tekniken och samarbetet mellan optik, lins och drivkrets.

Aluminium och stålkonstruktion

Coast ficklampor är utformade för att klara det som krävs av en proffslampa för alla ändamål. Med innovativa och patenterade teknologier, samt material av hög kvalitet och ytbehandlingsprocesser, ger Coast lamporna extra funktion och värde.
COAST ficklampor är tillverkade för att tåla konstant användning. Aluminium och rostfritt stål, metallkonstruktioner blandas med tåliga O-ringar, och anpassade batteripatroner är alla byggda för att ge lång livslängd och hållbarhet.

Polysteelkonstruktion

Ta ett kraftigt rostfritt rör, täck den med grepptexturerad poly-nylon, lägg till Coasts Fokus Pure-Beam Optics system, och toppa med Coasts exceptionella garanti och du har POLYSTEEL ficklampor.

POLYSTEEL ficklampor har klarat vattentättestet på IPX8-nivå, 3 meter vattendjup under 6 timmar. POLYSTEEL har också klarat falltest ANSI FL1 från 3 meters höjd. Coast har gjort några verkliga "hårda tester", till exempel i slutändan att krossa en POLYSTEEL ficklampa under spåret av en bandgrävare. Resultatet? Lampan gör fortfarande sitt jobb.


Produkter

Se hela proffslampors produktsortiment av Coast här! Här nedan finns en övergripande beskrivning av Coast produktsortiment. Utförlig beskrivning och data, se respektive artikelbeskrivning.

Polysteel

Polysteel är ficklampor som är slagtåliga, vattentäta och deras LED är praktiskt taget okrossbara. Ficklamporna är tillverkade i rostfritt stål, täckta av ett lager glasfibernylon, som är rutat för att ge bästa handgrepp. Ficklamporna är mycket starka och tåliga mot stötar. De kan också användas under vatten då de är IPX8 klassade ner till 3 meter. De har en gummerad manöverknapp bak där du med enkla knapptryckningar ändrar ljuslägen. Ficklampan kan stå för att lysa rätt upp och är utformad för att inte rulla. Fäste för handledsrem finns.
Testad och betygsatta ANSI/FL1 standarder.


Laddningsbara ficklampor

De lampor från Coast som har laddningsbara batterier har ett R i beteckningen. HP7R kan användas både med laddningsbara batterier och Alkaline AAA.


Ficklampor

Inspektionslampor, universallampor och taktiska ficklampor. Klicka här för att komma till Coast ficklampor.


Tillbehör

Ett användbart tillbehör är filtersatser som man sätter på lampan för att t.ex. få bättre mörkerseende, djur i skogen inte ska upptäck dig eller diffusor vid fotografering.

Röd för att bevara mörkerseendet, grön stör inte mörkerseendet eller skrämmer viltet eller vit vid fotografering. Här ser du alla Coast tillbehör!


Pannlampor

Här finns proffslampors sortiment av Coast pannlampor.


Multiverktyg

Här finns Cost multiverktyg. Det är multiverktyg med inbyggd belysning.


Index

Kategori Produkt

Fokuserings
optik

Fokuserings
system

Kraft
kontroll

Laddningssystem
/ batterier

Design
Pennlampa A9R Inspection Beam      Pro-Flex Cap  
Ficklampa HP14

Pure Beam Focus
Flood & Spot

Slide Focus
Beam lock

Quick-Cycle Switch
Tail Cap design

4 x AA

Aluminium

Ficklampa HP17 Long Range Slide Focus
Beam lock
Front Switch 3 x D Aluminium
Pennlampa HP2 Universal Twist Focus   1 x AAA Aluminium
Ficklampa HP3 Universal     2 x AAA Aluminium
Ficklampa HP314 Long Range Slide Focus Front Switch 4 x D Aluminium
Ficklampa HP3R Universal Twist Focus   Flex Charge System Aluminium
Ficklampa HP5   Slide Focus
Beam lock
Quick-Cycle Switch
Tail Cap design
1 x AA Aluminium
Ficklampa HP5R Long Range Slide Focus
Beam lock
Quick-Cycle Switch
Tail Cap design
Flex Charge System Aluminium
Ficklampa HP7 Pure Beam Focus
Flood & Spot
Slide Focus
Beam lock
Quick-Cycle Switch
Tail Cap design
4 x AAA Aluminium
Ficklampa HP7R Long Range Slide Focus
Beam lock
Tail Cap design Flex Charge System Aluminium
Ficklampa HP7TAC   Slide Focus
Beam lock
Tail Cap design 4 x AAA Aluminium
Ficklampa HX5 Pure Beam Focus Slide Focus Tail Cap design 1 x AA eller Lithium 14500 Aluminium
Ficklampa Polysteel 200 Pure Beam Focus Twist Focus Quick-Cycle Switch
Tail Cap design
3 x AAA Polysteel
Ficklampa Polysteel 400 Pure Beam Focus  Twist Focus Quick-Cycle Switch
Tail Cap design 
4 x AAA Polysteel 
Ficklampa Polysteel 600 Pure Beam Focus  Twist Focus  Quick-Cycle Switch
Tail Cap design 
4 x AA Polysteel 
Ficklampa PX1   Twist Focus Tail Cap design 3 x AAA Aluminium
Ficklampa PX10 Utility Beam   Multi Switch 3 x AAA UV-ljus
Ficklampa PX26 Utility Beam   Tail Cap design 3 x AAA Aluminium
Ficklampa PX46   Twist Focus Tail Cap design 3 x AAA Aluminium
Verktyg LED120          
Verktyg LED140          
Verktyg LED150 pro          
Pannlampa FL70 Pure Beam Focus Twist Focus Push of a button 3 x AAA  
Pannlampa FL85 Pure Beam Focus Twist Focus Push of a button 3 x AAA  
Pannlampa HL27 Pure Beam Focus Twist Focus Control Wheel 3 x AA  
Pannlampa HL7 Pure Beam Focus Twist Focus Control Lever 3 x AAA  
Pannlampa HL7R Pure Beam Focus Twist Focus Control Lever 3 X NI-MH  
Pannlampa HL8 Pure Beam Focus Twist Focus Light Dial 4 x AA  
Pannlampa HL8R Pure Beam Focus Twist Focus Light Dial 1 x Li-ion alt 4 x AA